събота, 18 август 2012 г.






Как се прави поръчка от iHerb. Код за $10 отстъпка HEV034

www.iHerb.com е утвърден и известен американски сайт за продажба на хранителни добавки, козметика и биопродукти. Той предлага голямо разнообразие от продукти (над 35 000 продукта от най-реномираните марки). Цените на продуктите са едни от най-изгодните в Интернет. В сравнение с магазините в България, пазаруването от iHerb.com понякога излиза 2-3 пъти по-евтино.Това се дължи на:
- ниски цени
- евтина доставка ($4 или $6). Update: доставката до България вече е $4. 
- седмични намаления на цените на определени категории продукти 

- ниска цена на щатския долар
       Освен това всеки нов потребител може да използва код HEV034 за $5 допълнителна отстъпка  при първа поръчка. Ако първата ви поръчката е на стойност над $40 допълнителната отстъпка с код HEV034 става $10!  
         Много хора искат да поръчат от iHerb.com, но се страхуват, че няма да се справят, защото нямат опит с онлайн пазаруването от чуждестранни сайтове. В тази публикация съм показал стъпка по стъпка как се прави първа поръчка с код за намаление HEV034. Тук съм показал снимки на получената пратка.

  •  За да можем да поръчваме от  iHerb.com е необходимо да имаме:
 -     валидна VISA, Master Card, American Express, Diners club internationale (без Маестро)
 -        e-mail адрес (добре е да си направим отделен за пазаруването от iHerb)
 
1.Влизане в сайта - адресът е www.iHerb.com


2.Създаване на акаунт - в полетата въвеждаме e-mail адреса си (два пъти), избираме си парола и я попълваме (два пъти). Ако искаме да получаваме информация за промоции, отстъпки и нови продукти отбелязваме Yes. Ако искаме да получаваме информация само когато правим поръчки отбелязваме No. Накрая кликваме Create Account.


3. - 10.Попълване на кошницата - Стъпките от т.3 до т.10 включително показват попълването на кошницата. За доста хора тези стъпки са елементарни и нямат нужда от обяснение, но въпреки това реших да ги покажа. Когато попълваме кошницата гледаме общата стойност на продуктите да не надхвърля 80$ и тегло 1814 гр. за да използваме евтината доставка.
-------------------------------------------------------------------
3.Търсене на продукт - за да намерим определен продукт можем да използваме търсачката или да прегледаме категориите. 


4.Резултат от търсенето 


5.Преглед на продукт - тук е добре да обърнем  внимание и на теглото на продукта и на срока на годност.


6.Преглед на отзивите за продукта и прибавяне към кошницата


7.Търсене на продукт


8.Прибавяне към кошницата


9.Линк към безплатните мостри - при всяка поръчка имаме право на една безплатна мостра.


10.Добавяне към кошницата на една безплатна мостра


-------------------------------------------------------------------
11.Въвеждане на кода за отстъпка - след като сме попълнили кошницата с желаните продукти въвеждаме код HEV034 в полето и натискаме бутончето (показано е с червената стрелка).
Ще забележите, че кода за отстъпка вече е приложен и цената на поръчката е с $5 по-малко (показано е на изображението под т.12). Ако поръчката Ви е на стойност над $40 намалението е $10.
 

12.Избор на държава - от падащото меню избираме Bulgaria. След това натискаме Calculate.


13.Избор на транспорт - тук избираме въздушната поща Global Mail by DHL (струва $4 за поръчки на стойност от $40 до $80 и тегло по-малко от 1814 грама и $6 за поръчки до $40 и тегло под 1814 грама). След това кликваме Proceed to Checkout .
        Ако изберете доставка чрез DHL или UPS пратката ви задължително минава през митница, следват митнически декларации, висене по опашки, проверка на пратката и т.н. Затова най-добре придържайте се към пратки, които се побират в условията на Global Mail by DHL (поръчки под $80 и тегло по-малко от 1814гр).


14. Въвеждане на Shipping и Billing адресите - Shipping адреса е този, на който ще получим доставката, а Billing адреса е този на притежателя на картата, с която се извършва плащането. Ако Shipping и Billing адресите са еднакви то трябва да сложим отметки, както съм показал на изображението.След това въвеждаме име, фамилия, улица, номер, град, област, пощенски код на населеното място,държава и телефон. Накрая кликваме Next.

  15.Въвеждане на данните от картата - въвеждаме името на държателя на картата (трябва да го въведем точно както е изписано на картата), номера на картата, срока на валидност, CVV2 кода (последните три цифри намиращи се на гърба на картата). Накрая кликваме Next. Запомнете, че това е единствения начин да предоставите данните от вашата карта! Никога не ги давайте при поискване по e-mail!


16.Потвърждаване на поръчката - правим заключителен преглед на поръчката и потвърждаваме плащането като кликнем Place Order. 
     Сумата изписана на кашона, която служителите гледат е равна на Order Total - Shipping. В моя случай $20,34 - $6,00 = $14,34. Ако сумата изписана на кашона умножена по курса на долара е по-малка от 30 лв. пратката отива в пощенския клон и не дължим никакви такси. Ако е над 30 лв отива на митница, където дължим 20 % ДДС върху левовата равностойност на поръчката + пощенска такса 3.50 лв.
     Ако искаме да се върнем към началната страница натискаме Continue Shopping.



17.Разпечатване на копие от поръчката - кликваме върху Printer friendly и разпечатваме. Ако нямаме принтер качваме файла на флашка и отиваме в книжарница, където има принтер. Тази стъпка е необходима ако пратката ни е за митницата.






Средното време за доставка на поръчки на стойност до 30 лв. е 10-15 дни. Ще получите известие, на което пише къде да отидете за да си вземете пратката. Обикновенно това е локалния пощенски клон.Там трябва да носим:
- лична карта
- известието


Средното време за доставка на поръчки на стойност над 30 лв. е 20-25 дни. Ще получите покана да получите пратката си на митница (Митница София е на ул. Веслец 84, Митница Пловдив е на ул. Иван Вазов 47, за другите градове може да попитате на info@bgpost.bg). Там трябва да носим:
- лична карта
- поканата
- копие от поръчката
- трябва да заплатим 20 % ДДС върху левовата равностойност на поръчката + пощенска такса 3.50 лв.


След като направим първата си поръчка получаваме персонален код, който ни носи допълнителни отстъпки (Rewards).

Приятно пазаруване!
 

1 коментар:

  1. Ползвай Extrabux за да върнеш част от похарчените си пари в интернет!

    Спести част от похарчените пари в интернет в Extrabux http://www.extrabux.com/r/50878fbd4b

    Върни си от 1% до 30% от пазаруване в популярни online магазини.

    Поучаваш обратно 8% от поръчките си в iHerb

    Получаваш обратно част от похарчените си пари от популярни online магазини като: Victoria's Secret, ASOS.com, Lacoste, eForChina и много други.

    Може да разгледате всички online магазини на Extrabux

    Нужно е просто да се регистрираш с валиден e-mail и парола и да пазаруваш от on-line магазините, като влизаш през профила си в Extrabux

    Още с регистрацията си получаваш 5$ в сметката си. С всяка направена поръчка от сайтовете, които са включени в списъка, си връщаш съответен процент от похарчените пари. Това става до няколко дни след направената поръчка.

    Единственото условие е да влизаш и пазаруваш чрез акаунта си в Extrabux !

    Влез и се регистрирай сега чрез този линк: http://www.extrabux.com/r/50878fbd4b получаваш веднага 5$ в сметката си, без да имаш някакви ангажименти и разходи!

    ОтговорИзтриване